Skip to content

Fokkerij, merries en veulens

Onze merries zijn zorgvuldig geselecteerd op stamboom, morfologie, temperament, karakter en  beweging. Voor elke merrie kiezen we zorgvuldig de hengst die het beste bij haar past. We streven ernaar om de beste bloedlijnen te combineren om zo de meest veelbelovende veulens te fokken. Die geschikt zijn voor verschillende doeleinden, zoals sport, recreatie of fokken.  

Als de merrie drachtig is, is het van groot belang om haar de juiste zorg te bieden en te controleren op gezondheidsproblemen. Een goede voeding, voldoende beweging en medische zorg zijn essentieel voor een succesvolle dracht en gezonde nakomelingen.

Na de geboorte van het veulen is het belangrijk om het goed te verzorgen en op te voeden. Voldoende individuele aandacht, liefde en zorg zijn essentieel voor een gezonde ontwikkeling van het veulen. Het trainen van het veulen begint al op jonge leeftijd, door middel van het aanleren van basisvaardigheden zoals het omdoen en meelopen aan het halster, het wennen aan aanrakening, hoeven uitkrabben en het vertrouwd raken met hoefsmid en dierenarts. Dit draagt bij aan de opvoeding van het veulen en zal helpen om het te ontwikkelen tot een gehoorzaam paard. Als het jonge paard eraan toe is dan maken we een start met grondwerk en trailerladen.

Wij geven hier een kleine beeldimpressie van onze fokkerij.

Door jaarlijkse aanwas en met het idee dat je niet altijd alles kunt houden hebben wij regelmatig mooie paarden te koop, zie onze verdere info op deze site.

De Maaijerhoeve is een gepassioneerde kleinschalige paardenfokkerij van de Pura Raza Española (PRE) ook wel bekend als de Andalusiër.

×